Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z kiełkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
buraki czerwone 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cytryna 1 szt
kiełki rzodkiewki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z kiełkami

Do czystej wody w garnku wrzuć potartą marchewkę, pietruszkę i buraka. Gotować na wolnym ogniu. Dodać posiekaną botwinę. Dolać maślanki, dodać sok z połowy cytryny, doprawić do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić kiełki. Udekorować również kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 14.07.2014 17:54
przepysznie się prezentuje
Sroczka 14.07.2014 14:52
Pyszna zupka, zjadłabym.
marcia7 14.07.2014 13:44
ciekawe to z kiełkami
Marta1986 14.07.2014 13:38
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak