Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka w surówce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
jabłko 1 szt
śmietana 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
płatki migdałowe 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka w surówce

Nie po raz pierwszy w pośpiechu wychodzą nowe smaczne połączenia:)

- 1 pęczek botwinki
- 1 jabłko champion
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka płatków migdała
- 2 łyżeczki cukru
- szczypta soli

Odcinam część korzenną botwinki, myję i siekam wraz z łodyżkami na kawałki max 1,5 centymetrowe. Jabłko obieram, wydrążam i okroję na 4 części. Kroję jabłko na cieniutkie plasterki w poprzek długości kawałka.

Wszystko mieszam wraz ze śmietaną, sokiem z cytryny, cukrem, solą, płatkami. Delikatnie mieszam i odstawiam by łodyżki lekko zmiękły. Tuż przed podaniem mieszam ponownie.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak