Botwinka do barszczu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwina

    2,5pęczka
  • koper

    pęczek
  • woda

    1l
  • ocet

    szklanka
  • cukier

    3/4szklanki
  • sól

    1/4szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Botwinkę myjemy i drobno kroimy wraz z łodygami i liśćmi. Koperek myjemy i drobno siekamy. Botwinę i koperek wkładamy do wyparzonych słoików. przygotowujemy zalew ę z wody octu, cukru i soli. Gorącą zalewą zalewamy słoiki. Zakręcamy. Pasteryzujemy 30min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat