Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka Babci Stefki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
ziemniaki 4 szt
śmietana 3 łyżki
wywar drobiowy 1,5 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka Babci Stefki

Do wywaru drobiowego wrzucić oczyszczony i pokrojony pęczek botwinki. Gotować do miękkości buraczków, około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę oraz sok z cytryny.
W międzyczasie, w osobnym garnku, w osolonej wodzie, ugotować ziemniaki.
Podawać botwinkę z ziemniakami.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.02.2014 00:34
pychota taka zupka
sanielcia 03.09.2013 21:55
uwielbiam taką! jest pyszna
Rafał3 03.09.2013 21:50
Wyśmienite palce lizać
Boska_Agatka 03.09.2013 21:43
Wygląda wyśmienicie-- Jak smakuje???___ PENIE JESZCZE LEPIEJ ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak