Botwinka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwina liście

    1 pęczek
  • mięso wieprzowe

  • ziemniaki

    4 szt
  • marchewka

  • warzywa mrożone

    0,5 paczki
  • przyprawa do potraw Kucharek

  • mąka

    2 łyżki
  • smietana 18%

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wstawiamy obojętnie jakie mięso i gotujemy.Gdy mięso będzie w połowie miękkie dodajemy zimniaki,marchewke i pokrojoną botwinkę.Gotujemy.Po 15 min dodajemy mieszankę mrożonych warzyw.Gdy wszystko będzie miękkie zagęszczamy śmietanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 10.07.2015 21:29
Moja ulubiona zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat