Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki młode z listkami 500 gram
Kucharek przyprawa do potraw 3 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
ocet 10 % 1 łyżka
śmietana 30% 200 gram
marchewka 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Kroki postępowania

1
Botwinkę umyłam i pokroiłam drobno razem z listkami i łodyżkami i maleńkimi buraczkami .
Krok 1 - Botwinka foto
2
Do garnka wlałam wodę dodałam ziele, listek ,pieprz i marchewkę z odrobiną soli i kucharka do smaku i gotowałam do miękkiej marchewki . Dodałam pokrojone buraczki z listkami i łodyżkami chwilkę gotowałam , aż zmiękły młode buraczki .
Krok 2 - Botwinka foto
3
Kiedy botwinka była już miękka wlałam ocet do smaku i śmietanę 30% 200 gram i zamieszałam .Zupa gotowa .
Krok 3 - Botwinka foto
4
Wlałam na talerz i podawałam . Pyszności ,a kolor niesamowity.
Krok 4 - Botwinka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.07.2013 16:42
bardzo fajna zupa
idealme 01.07.2013 13:11
uwielbiam takie smaki ! :)
Agata/MANTIS-KITCHEN 01.07.2013 13:09
Jaki piękny kolor wyszedł tej botwinki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak