Botwinka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwinka

    2 pęczki
  • masło

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    2 litry
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • sól, pieprz i cukier do smaku

  • ziemniaki młode

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion doprowadzić do wrzenia, dodać masło. Botwinkę i ziemniaki wyszorować. Liście z łodyżkami drobno posiekać,buraki i ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Warzywa dodać do wywaru i gotować ok 30 minut na wolnym ogniu.
Jogurt zahartować gorącą zup a następnie dodać do zupy - nie zagotowywać. Dosmaczyć solą pieprzem i odrobiną cukru.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 11.06.2013 00:16
jutro mam zamiar zrobić na obiad, bardzo lubię
Klausia 09.06.2013 18:04
zjadłabym taką :)
as28 27.05.2013 08:21
lubię botwinkę
Konczi 27.05.2013 07:47
bardzo lubię ale nigdy nie wychodzi mi taka jak mojej mamie
Agnieszka-87-25 27.05.2013 07:46
lubię taką zupkę z ziemniakami mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat