Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 2 pęczki
masło 1 łyżka
bulion warzywny 2 litry
jogurt naturalny 4 łyżki
sól, pieprz i cukier do smaku
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Bulion doprowadzić do wrzenia, dodać masło. Botwinkę i ziemniaki wyszorować. Liście z łodyżkami drobno posiekać,buraki i ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Warzywa dodać do wywaru i gotować ok 30 minut na wolnym ogniu.
Jogurt zahartować gorącą zup a następnie dodać do zupy - nie zagotowywać. Dosmaczyć solą pieprzem i odrobiną cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.06.2013 00:16
jutro mam zamiar zrobić na obiad, bardzo lubię
Klausia 09.06.2013 18:04
zjadłabym taką :)
as28 27.05.2013 08:21
lubię botwinkę
Konczi 27.05.2013 07:47
bardzo lubię ale nigdy nie wychodzi mi taka jak mojej mamie
Agnieszka-87-25 27.05.2013 07:46
lubię taką zupkę z ziemniakami mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak