Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwina na zimę

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka
koperek
czosnek
woda
sól
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Botwina na zimę

Kroki postępowania

1
Botwinkę wraz z buraczkami dokładnie myjemy pod bieżącą wodą.
Krok 1 - Botwina na zimę foto
2
Drobno siekamy wraz z koperkiem, przekładamy do słoików. Dodajemy po 1 ząbku czosnku.
Krok 2 - Botwina na zimę foto
3
Do każdego słoika dajemy po 1/2 łyżeczce soli i kwasku cytrynowego. Uzupełniamy wodą.
Krok 3 - Botwina na zimę foto
4
Zakręcamy słoiki, pasteryzujemy 10 minut.
Krok 4 - Botwina na zimę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 31.08.2013 21:22
nigdy nie robiłam takich botwinowych przetworów ale w zimie jak znalazł taką pyszną botwinkę zje sie ze smakiem
Katarzyna/kate1980 31.08.2013 20:28
nigdy nie robiłam chyba muszę wypróbować przepis
Pyszota 31.08.2013 15:07
super pomysł
bogusia19 31.08.2013 13:57
nigdy nie wpadłam na taki pomysł
Janina 31.08.2013 13:53
Ciekawy pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak