Boskie Brownie z kaszą jaglaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    100 g
  • mleko kokosowe

    0,5 szklanki
  • jaja

    3 szt
  • masło

    50 g
  • czekolada gorzka

    100g 70%
  • cukier

    0,5 szklanki
  • kakao

    3 łyżki
  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Boskie Brownie z kaszą jaglaną foto
Czekoladę połamać i wrzucić razem z masłem do kubka lub miseczki. Rozpuścić w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Wymieszać do jednolitej konsystencji.
Krok 2 - Boskie Brownie z kaszą jaglaną foto
Jaglankę ugotowaną wg przepisu na opakowaniu (100g to waga suchej surowej kaszy) wrzucić do miski, dodać mleko kokosowe i jajka, zmiksować blenderem na jednolitą masę.
Krok 3 - Boskie Brownie z kaszą jaglaną foto
Dodać rozpuszczoną letnią czekoladę, cukier, wiórki i kakao. Zmiksować ponownie.
Krok 4 - Boskie Brownie z kaszą jaglaną foto
Masę przelać do formy o wymiarach 18x28cm i piec 40 minut w 180 stopniach. Wystudzić.
Krok 5 - Boskie Brownie z kaszą jaglaną foto
Ciasto pokroić w kwadraty i podawać.

Ciasto jest niezwykle wilgotne i miękkie dzięki kaszy, czekoladowe jak prawdziwe Brownie, z lekką nutą kokosu dzięki mleczku i wiórkom

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (75)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KORAL 31.05.2017 09:33
ciekawe jak smakuje
Goya 24.04.2017 17:33
uwielbiam brownie
BOSS75 19.02.2017 14:18
musi być pyszne
Justyna Jussstiii 06.02.2017 18:49
uwielbiam :)
Stenka 04.02.2017 15:55
muszę wypróbować
IZABELA29 21.01.2017 20:16
Super ciacho
GeneracjaXYZ 25.11.2016 21:37
Ciekawy przepis, koniecznie muszę wypróbować :)
Ada-Gaba 19.11.2016 23:07
wygląda pysznie
asiatok 12.11.2016 00:01
słodko i bez wyrzutów sumienia!
Jolanta40 21.10.2016 08:48
świetny przepis na zdrowe słodkości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat