Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borówkowy zawrót głowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

MASA

margaryna 1 kostka
budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 3/4 szklanki

BISZKOPT

jajko 4 sztuki
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

DODATKOWO

galaretka truskawkowa 2 opakowania
cukier 4 łyżki
borówki 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Borówkowy zawrót głowy

Kroki postępowania

1
BISZKOPT: Białka ubić, następnie dodać cukier i ubijać aż powstanie gęsta piana. Później dodawać żółtka i miksować na wolnych obrotach miksera. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, wmieszać łyżką. Całość przełożyć do wysmarowanej brytfanny. Upiec w 180 st. przez ok. 25 minut. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić.
Krok 1 - Borówkowy zawrót głowy  foto
2
KREM: Przygotować budyń jak to jest opisane na opakowaniu. Następnie zimny, zmieszać z margaryną.
Krok 2 - Borówkowy zawrót głowy  foto
3
Przygotować galaretki w 500 ml wody.
Krok 3 - Borówkowy zawrót głowy  foto
4
Masę wyłożyć na biszkopta.
Krok 4 - Borówkowy zawrót głowy  foto
5
Borówki obtoczyć w cukrze. Wyłożyć na krem.
Krok 5 - Borówkowy zawrót głowy  foto
6
Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny aby galaretka stężała już na twardo. Smacznego :)
Krok 6 - Borówkowy zawrót głowy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 04.09.2014 12:46
znakomite ciasto
Anna20 03.09.2014 14:52
pyszne ciacho :)
monikalangier 03.09.2014 13:34
super ciasto
reniatka 03.09.2014 13:09
Fajne ciasto
Beatris 03.09.2014 11:12
Skusiłabym się na kawałeczek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak