Przepis i sposób przygotowania na: Borówkowy torcik
Kroki postępowania
Odkładamy ok. 11 -12 biszkoptów na boki tortu.
Pozostałe biszkopty przekładamy do miski i kruszymy. Dodajemy do nich rozpuszczone masło i całość zagniatamy. Tak przygotowaną biszkoptową masą wykładamy dno tortownicy. Boki obkładamy odłożonymi biszkoptami. Całość odstawiamy do lodówki.
Przygotowujemy borówkowe wypełnienie
Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody. Studzimy.
Tak przygotowany torcik odstawiamy do zastygnięcia do lodówki.
Gotowy, zastygnięty tort wyjmujemy z formy i dowolnie dekorujemy. U mnie dekoracje stanowią borówki oraz maliny. Dla rozjaśnienia delikatnie posypujemy je cukrem pudrem. Można także polać je rozpuszczoną białą czekoladą.
PODAJEMY:)