Przepis i sposób przygotowania na: Borówkowa krówka
Kroki postępowania
Gotowe dzielimy na dwie części.
Upieczone placki studzimy.
Po upieczeniu przekładamy je borówkową śmietanką
Na koniec dodajemy mus borówkowy i wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładnie miksujemy. Tak przygotowaną śmietanką przekładamy upieczone ciasta miodowe.
Całość przekładamy do chłodu na minimum 1 godzinę by śmietanka dobrze zastygła. Gotowe ciasto wyjmujemy i wykańczamy.
Masło rozpuszczamy. Do płynnego dodajemy śmietankę oraz cukierki. Cukierkową masę podgrzewamy na małym ogniu do uzyskania płynnej, jednolitej polewy. Przez cały czas pamiętamy o mieszaniu, gdyż polewę łatwo jest przypalić.
Gotową zdejmujemy z ognia i wylewamy na zastygnięte ciasto.
Przed podaniem delikatnie posypujemy je cukrem pudrem!