Borówki ze smietaną

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borówki

    0,5 kg
  • śmietana

    0,25 lita
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przebrane borówki wstawić w kamiennej miseczce na godzinę do średnio gorącego piekarnika. Gdy znać, że borówki się już upiekły, wyjąć, wysypać na salaterkę, osłodzić dużo cukrem. Gdy wystygnie wlać śmietanę i podać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata72 09.04.2011 14:19
dobre, lubię borówki
halinka1011 07.04.2011 11:22
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat