Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowikowo-tymiankowy krem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 litry
śmietana 12% 300 mililitrów
groszek ptysiowy 100 gram
borowiki 400 gram
tymianek 50 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Borowikowo-tymiankowy krem

Borowiki myjemy, kroimy w plastry, obgotowujemy w osolonej wodzie, odsączamy, wyjmujemy, podsmażamy. Gotujemy bulion dodajemy podsmażone borowiki, tymianek i gotujemy. Przyprawiamy dodajemy śmietanę. Całość miksujemy, przecieramy przez sito, podajemy z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak