Borowikowa z makaronem

Borowikowa z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    20 dag
  • cebula

    1-2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana kremowa 30%

    1 szklanka
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • bulion

    1 i 1/2 litra
  • pieprz

  • pietruszka zielona

  • masło

    kilka łyżek
  • mąka

    1-2 łyżki
  • sos sojowy

  • borowiki

    1 szklanka
  • borowiki

    30-40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Suszone grzyby moczymy kilka godzin, następnie odciskamy wodę i szatkujemy je drobno.
W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie posiekaną cebulę, czosnek , a po chwili także wszystkie pokrojone grzyby- smażymy.
Zalewamy całość bulionem, po kilku minutach dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i makaron, a także przyprawy.
Gotujemy ąz makaron będzie miękki.
Posypujemy posiekaną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia1988 15.04.2013 10:47
pyszna zupka
dianix 06.08.2012 08:07
kiedy ja ja jadłam, oj dawno dawno
Kasiax18 05.06.2012 20:18
super
misia53 17.03.2012 12:26
Aniu , czy na taką zupkę mogę wpaść do Ciebie?
kuklik 15.03.2012 08:10
jedna z moich ulubionych
KasiaK90 18.02.2012 08:16
wygląda przepysznie
Mariusz10 26.11.2011 22:50
pycha
Ewa111 19.11.2011 11:18
smaczna ,pachnie w całym mieszkaniu grzybami i jesienią
BernadettaP 30.10.2011 19:47
pyszności :-)
zdzislawa2 28.10.2011 16:40
mniam mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat