Borowikowa karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    400-500 g
  • śmietana 30%

    330 ml
  • zupa w proszku

    2 opak.
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej do smażenia

  • Cebula suszona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówke myjemy, osuszamy, kroimy na plastry grubosci 1,5-2cm. Rozbijamy lekko tluczkiem do miesa. Oprószamy z obu stron sola i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej ale nie za duzo. Podsmazamy karkowke najpierw z jednej strony, a gdy przekrecimy na druga, obsypujemy borowikowa zupa w proszku-polowa opakowania, nastepnie gdy podsmazy sie druga strona, robimy to samo z nia. Podsmazamy jeszcze chilwe a w tym czasie w drugie opakowanie zupy mieszamy dokladnie ze smietanka. Wlewamy na patelnie z miesem tak by pokryla calosc. Dusimy pod przykryciem na nie za duzym ogniu 15-20 minut. Mieso musi byc miekkie i soczyste w srodku. W polowie duszenia posypujemy suszona cebulka. Mozemy to zrobic dodatkowo przed podaniem. Serwujemy z ziemniakami lub dowolna kasza. Ja podalam z cwiartkami smazonych ziemniakow i salatka.
ApplePie
Zamiast zupy borowikowej mozemy uzywac innych, np. cebulowej.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
martyna94 23.02.2017 12:59
Ciekawy pomysl z ta zupa. Musze wyprobować.
cookarka 22.02.2017 18:53
Wow!Co za pyszności.
Smaczna_B 22.02.2017 17:26
Mniam...palce lizać!
Wafelek2601 21.02.2017 22:10
Apetyczna.
w mojej kuchni 21.02.2017 22:02
To moje smaki w tej potrawie
agnieszka214 21.02.2017 18:42
apetyczna super
RenataZ-et 21.02.2017 18:38
super danie :)
Bernadeta1 21.02.2017 18:19
smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat