Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bomba z lodów czekoladowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/4 l
żółtko jajek 4
cukru pudru 100 g
cynamon 1 łyżka
deliknej gorzkiej czekoladyat 50 g
orzechów laskowych 75 g
śmietanki 3/8 l
ciastka 50 kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Bomba z lodów czekoladowych

Mleko wlać do garnka, dodać żółtka, cukier, szczyptę soli i cynamon. W kąpieli wodnej ubijać krem trzepaczką i ogrzewać do zgęstnienia. Połamać czekoladę na kawałki i rozpuścić w kremie. Pozostawić krem do ostygnięcia, od czasu do czasu zamieszać.
Na patelni przysmażyć orzechy laskowe na złoty kolor, ostudzić a następnie zmielić drobno. Pokruszyć kokosanki, ubić śmietanę na sztywno(36%). Z tych trzech składników zmieszanych razem utworzyć krem.
Wlać krem czekoladowy do formy i zamrozić.
Przycisnąć lody z jednej strony tak, aby oddzieliły aię od miski, wyłożyć je na talerz i ozdobić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 21.11.2011 15:21
super
Emilia21 21.11.2011 15:21
super
Emilia21 21.11.2011 15:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak