Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BOLOŃSKI KOCIOŁEK

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
pieczarki 500 g
cebula 2 szt
makaron penne 400 g
bulion warzywny 1 litr
przecier pomidorowy 500 ml
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
masło 2 łyżki
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat
Bazylia suszona Prymat
oregano
Papryka ostra mielona Prymat
tymianek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: BOLOŃSKI KOCIOŁEK

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
Krok 1 - BOLOŃSKI KOCIOŁEK foto
2
Pieczarki umyć, pokroić, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na maśle.
Krok 2 - BOLOŃSKI KOCIOŁEK foto
3
Mięso mielone smażyć na oleju.
Krok 3 - BOLOŃSKI KOCIOŁEK foto
4
Do garnka z pieczarkami przełożyć cebulę i podsmażone mięso.
Krok 4 - BOLOŃSKI KOCIOŁEK foto
5
Całość doprawić czosnkiem, bazylią, oregano, papryką, tymiankiem. Na koniec dodać bulion, przecier i koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem ok. 20 minut.
Krok 5 - BOLOŃSKI KOCIOŁEK foto
6
Do sosu dodać surowy makaron i gotować na małym ogniu, aż makaron zmięknie. W razie konieczności zagęścić mąką.
Krok 6 - BOLOŃSKI KOCIOŁEK foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.12.2015 11:27
pyszne danie makaronowe :-)
misia53 21.12.2015 00:06
jeśli z makaronem to już pysznie.....
Anna169Hosz 20.12.2015 19:56
Bardzo apetyczny kociołek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak