Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bojkowskie placuszki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placuszki

kapusta kiszona 1 szklanka
mąka pszenna
jajko 3 szt
śmietana 1 łyzka
sól
pieprz

sos czosnkowy

czosnek 3 ząbki
majonez 4 łyzki
jogurt naturalny 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bojkowskie placuszki

Kapustę kiszoną odciskamy i kroimy w mniejsze kawałki.
Dodajemy jajka. Mieszamy . Następnie dodajemy śmietanę . Jeszcze raz mieszamy . Dodajemy tyle maki aby ciast było dość gęste. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy łyżką placuszki i smażymy z obu stron na złoto. Robimy sos czosnkowy. Czosnek wyciskamy do majonezu i jogurtu , doprawiamy solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 29.08.2014 22:08
pysznosci....
barbara11561 29.08.2014 21:37
bardzo ciekawe placuszki,:)
noninka77 29.08.2014 20:52
Ciekawa jestem smaku :)
alaaa 29.08.2014 20:38
takich nie jadłam ale są takie złociutkie że chętnie bym zjadła
pajbek 29.08.2014 20:32
Takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak