Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogata zupa gulaszowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 500 g
wieprzowina 500 g
papryka żółta 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
ząbki czosnku 3 - 4 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza konserwowa 1 puszka
ziemniaki 3 - 4 sztuki
pieczarki 300 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 - 4 kulki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
kostka mięsna 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej do smażenia
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Bogata zupa gulaszowa

Przygotować składniki. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.
Cebulę, marchewkę, pietruszkę, ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Słodką paprykę oczyścić z ziaren i pokroić w kostkę, umyte pieczarki w plasterki, ząbki czosnku na cztery.
Mięso wrzucić na rozgrzany olej, posypać przyprawami ( solą, słodką oraz ostrą papryką, pieprzem). Smażyć do czasu aż się porządnie zrumieni. Przełożyć do dużego garnka, zalać 2 – 2,5 l wody, dodać kostkę bulionową, ziele angielskie i dusić na małym ogniu.
Mięso będzie dochodziło, a my w tym czasie podsmażamy pokrojone warzywa oraz pieczarki i przekładamy do duszącego się mięsa w kolejności:najpierw pietruszkę i marchewkę, następnie pieczarki, następnie cebulę, czosnek, słodką paprykę i ostrą ( tę w całości), a na koniec ziemniaki ( kolejność jest ważna ze względu na długość czasu, jakiego potrzebują poszczególne składniki, aby się ugotować). Do zupy dorzucamy groszek, kukurydzę. Dodajemy koncentrat pomidorowy i niewielką ilość majeranku. Gotujemy jeszcze przez chwilkę ( mięso musi być naprawdę miękkie) i doprawiamy do smaku przyprawą do zup. Zupę zaprawiamy zasmażką – rozgrzewamy na patelni około 2 łyżek oleju i zasmażamy na nim około 3 łyżek mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malgosia2661 09.05.2015 12:22
Super zupka.
berys18 09.05.2015 11:10
bogata, apetyczna, od patrzenia ślinka leci
Franciszek 09.05.2015 10:01
Lubię taką zupę
Sroczka 09.05.2015 09:41
Z chęcią zjadłabym taką zupę.
Ewelina1991 09.05.2015 09:16
uwielbiam taką zupkę!!!
Kasnaj 09.05.2015 08:58
Smaczna i bogata zupa
Wafelek2601 09.05.2015 08:32
Mniam, lubię takie zupki
Agata3 09.05.2015 08:16
mniam mniam gulaszowa :)
cukiereczek 09.05.2015 07:38
smacznie i na bogato

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak