Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz - gulasz paprykowy

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 5 sztuk
łopatka wieprzowa 1 kilogram
cebula biała 2 sztuki
pomidory 5 sztuk
ziemniaki 5 sztuk
czosnek 2 ząbki
smalec 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
bulion warzywny 1/2 szklanki/może być z kostki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz - gulasz paprykowy

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na smalcu. Dodać pokrojone w grube kawałki mięso. Smażyć około ½ godziny na bardzo małym ogniu z przyprawami do smaku, co jakiś czas mieszając, po czym podlać bulionem warzywnym i dodać pokrojone pomidory oraz kolorowe papryki. Całość gotować przez 10 minut, wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, zmiażdżony czosnek i dusić powoli do miękkości. W razie potrzeby doprawić ostrą papryką do smaku i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynkag 20.09.2016 06:36
Smaczne danie
Iwusia 19.09.2016 23:36
moja ulubiona zupka
Barbara13 19.09.2016 22:46
Pysznie...,lubię takie dania
MonikaW 19.09.2016 21:50
pycha w sam raz na imprezę
sliwka 19.09.2016 20:32
Pyszne i bogate danie;))
Mama niejadka 19.09.2016 20:10
Pyszny obiad
Wafelek2601 19.09.2016 19:56
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak