Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boeuf strogonow z makaronem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 500 g
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 150 g
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat
sól
pieprz
masło do smażenia
makaron 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Boeuf strogonow z makaronem

Na maśle podsmażamy wieprzowinę pokrojoną w kostkę. Jak się zarumieni to dorzucamy cebulę pokrojoną w krążki, pieczarki pokrojone w plasterki, paprykę pokrojoną w paski i przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy, gdy potrawa puści sok oprószamy mąką i smażymy 5 minut. Dodajemy koncentrat, ostrą paprykę i 2 szklanki wrzątku. Smażymy ok 40 minut. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu i mieszamy razem z potrawą.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 02.09.2015 13:14
proste ale pyszne danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak