Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boeuf Strogonow

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dag
cebula 2 szt
pieczarki 25 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
rosół wołowy 200 ml
śmietana 18 proc 100 ml
mąka
sól, pieprz
masło klarowane

Przepis i sposób przygotowania na: Boeuf Strogonow

Polędwicę pokroić w paski ( takie długie cienkie frytki). Cebulę w piórka, pieczarki w pół plasterki. Pokrojoną polędwicę oprószyć mąką i smażyć na maśle 1 minutę, zalać bulionem. Przesmażoną cebulę i pieczarki dodać do polędwicy. Gotować około 5 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, mieloną słodką paprykę, sól i pieprz. Zagotować i dodać śmietanę. Dokładnie wymieszać. Smacznego. Po dodaniu śmietany już nie gotować.
Przeważnie podaję Stroganowa z kluseczkami,tutaj małe odstępstwo podałem z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 25.10.2013 19:00
moje ulubione danie imprezowe i na kaca ;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak