Boeuf Strogonow

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    60 dag
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    25 dag
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyzki
  • rosół wołowy

    200 ml
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • mąka

  • sól, pieprz

  • masło klarowane

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę pokroić w paski ( takie długie cienkie frytki). Cebulę w piórka, pieczarki w pół plasterki. Pokrojoną polędwicę oprószyć mąką i smażyć na maśle 1 minutę, zalać bulionem. Przesmażoną cebulę i pieczarki dodać do polędwicy. Gotować około 5 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, mieloną słodką paprykę, sól i pieprz. Zagotować i dodać śmietanę. Dokładnie wymieszać. Smacznego. Po dodaniu śmietany już nie gotować.
Przeważnie podaję Stroganowa z kluseczkami,tutaj małe odstępstwo podałem z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 25.10.2013 19:00
moje ulubione danie imprezowe i na kaca ;D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat