Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boeuf Stroganow

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 600 g
mąka pszenna 50 g
cebula 100 g
pieczarki 200 g
smalec 70 g
śmietana 100 g
koncentrat pomidorowy 50 g
papryka do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boeuf Stroganow

- Przeprowadzić obróbkę wstępną mięsa
- Pokroić mięso w słupki
- Oprószyć solą, pieprzem i mąką
- Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu
- Przełożyć do garnka, podlać płynem, przykryć i dusić
- Obrać cebulę i pokroić w piórka, pieczarki pokroić w plastry
- Zrumienić na pozostałym tłuszczu rozdrobnioną cebulę i pieczarki
- Dodać do mięsa koncentrat pomidorowy i cebulę
- Dusić do miękkości mięsa
- Podprawić śmietaną i mąką, przyprawić
- Podać z ryżem, warzywami z wody, surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak