Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczuś z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 1/2 kg
przyprawy do grilla 1 łyzeczki
zizioła prowansalkie Prymat 1 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
olej 3 łyżki
marynata staropolska 1 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: boczuś z grilla

Do oleju dodać przyprawę do grilla, marynatę staropolską, zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszać. Gotową marynatą posmarować plasterki boczku. Boczek zawinąć na wykałaczki i smażyc na grilla przypiec z każdej strony na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 13.09.2012 10:51
smaczna przekąska do piwa przy grillu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak