Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniakowe kotleciki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczniaki
jajko 1 sztuka
mąka 1 szklanka
woda 0,5 szkl
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniakowe kotleciki

Kroki postępowania

1
Boczniaki super alternatywa dla mięsa. A jeszcze wyhodowane własnoręcznie to dopiero frajda, moje właśnie takie były i smakowały wyśmienicie zachęcam do spróbowania
Boczniaki umyć i osuszać na ręczniku papierowym.
Krok 1 - Boczniakowe kotleciki foto
2
Przygotować ciasto :
Jajko ubić dodać wodę, kucharek oraz mąkę
W tak przygotowanym cieście maczać grzyby i smażyć na oleju na wolnym ogniu z obu stron
Krok 2 - Boczniakowe kotleciki foto
3
Boczniaki można jeść same bądź jako dodatek do innego dania
Krok 3 - Boczniakowe kotleciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 13.02.2013 17:12
apetyczne
magdziorka6 13.02.2013 16:22
pycha
Poison1988 13.02.2013 15:48
o rany ale zazdroszczę. uwielbiam! i polecam!
Andrzej8 13.02.2013 15:35
Aż ślinka leci
asia92wp 13.02.2013 14:23
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak