Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniakowe flaczki :)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 300 gram
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
słonecznik łuskany 0,5 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
czosnek ząbki 2 sztuki
olej do smażenia 1 łyżka
woda 400 ml
Bulion grzybowy 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztu
Papryka ostra mielona Prymat 1\3 łyzeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1\3 łyzeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1\3 łyzeczki
zielona cebulka 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniakowe flaczki :)

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na oleju.
Krok 1 - Boczniakowe flaczki :) foto
2
Marchew obieramy i kroimy w słupki, por i boczniaki w plastry .
Krok 2 - Boczniakowe flaczki :) foto
3
Pokrojone składniki dodajemy do cebuli- podsmażamy 5 minut, dodając przeciśnięty czosnek.
Krok 3 - Boczniakowe flaczki :) foto
4
składniki podlewamy wodą , dodajemy bulion grzybowy. Składniki dusimy około 15 minut.
Krok 4 - Boczniakowe flaczki :) foto
5
Następnie dodajemy słonecznik łuskany oraz dodajemy przecier pomidorowy.
Krok 5 - Boczniakowe flaczki :) foto
6
Składniki mieszamy i wsypujemy cebulkę zielona . Serwujemy. Smacznego :)
Krok 6 - Boczniakowe flaczki :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.04.2016 22:49
super danie!
wwwiolka 30.04.2016 22:31
Bardzo fajny przepis.
halina17 30.04.2016 18:53
Jak dla mnie dobre flaczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak