Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki z pure z ziemniaków i boczku.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 100 gram
boczniaki 500 gram
natka pietruszki 2 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
ziemniaki 500 gram
masło 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
skórka z cytryny 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki z pure z ziemniaków i boczku.

Ziemniaki obierz i ugotuj. Odcedź. Dadaj usmażony boczek pokrojony w kostkę i gałkę muszkatołową. Jeśli będą za sypkie dodaj mleka. Na patelni rozgrzej olej z masłem i podsmaż pocięte w paski boczniaki, dopraw solą i pieprzem, Na koniec dodaj natkę i skórkę z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 19.09.2016 13:11
uwielbiam wszystko co jest z grzybow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak