Boczniaki w śmietanie.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1/2 szkl
  • natka pietruszki

    1 łyzka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć i pokroić w paski.Cebulę obrać i drobno posiekać.Na ptelnię wlać tłuszcz,włożyć grzyby wraz z cebulą i smazyc ok.15 minut.Śmietanę wymieszać z mąką,dodać do boczniaków i poddusic.Potrawę przyprawić solą i pieprzem.Na talerzu posypać natką pietruszki.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 08.03.2014 23:03
Fajnie przyrządzone boczniaki na pewno wypróbuję ;)
pajbek 24.08.2013 12:30
Oj, jakie pyszne jedzonko masz :-)
olkaaa 27.07.2013 09:36
bardzo fajne
Grażyna13 16.06.2013 16:14
To by mi smakowało :)
Ada-Gaba 31.05.2013 06:54
to danie musi smakować wybornie
Rybciia 06.05.2013 15:01
to coś dla mnie :-)
kuklik 11.11.2012 11:56
pycha
IZABELA29 09.10.2012 09:37
dobrze miec swoje grzybki
ben-ka 05.10.2012 15:32
Ja boczniaki nadal kupuję w sklepie,przymierzałam się do własnej hodowli ale.....teraz mam kanie we własnym ogródku to z boczniaków zrezygnowałam:)
pacpaw 04.10.2012 20:44
w tym roku słabo mi boczniki wyrosły na tych kołkach. Przy ziemi kilka kapeluszów tylko było

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat