Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczniaki 1 kg
cebule 2 sztuki
mąka 1 łyżka
śmietana 12% 1/2 szklanki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w śmietanie

Boczniaki czyścimy, gotujemy i odcedzamy z wody. Grzyby kroimy i smażymy na odrobinie oleju ok. 15 minut. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do smażonych boczniaków. Dusimy pod przykryciem aż cebula zmięknie. W trakcie duszenia przyprawiamy solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy dokładnie z mąką i wlewamy do grzybków i cebuli. Ponownie doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 02.05.2013 10:15
dziś wypróbuje,smażone już mi się znudziły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak