Boczniaki w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    1 kg
  • cebule

    2 sztuki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    1/2 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczniaki czyścimy, gotujemy i odcedzamy z wody. Grzyby kroimy i smażymy na odrobinie oleju ok. 15 minut. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do smażonych boczniaków. Dusimy pod przykryciem aż cebula zmięknie. W trakcie duszenia przyprawiamy solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy dokładnie z mąką i wlewamy do grzybków i cebuli. Ponownie doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy ok. 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta 02.05.2013 10:15
dziś wypróbuje,smażone już mi się znudziły

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat