Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w śmietance

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 25 dag
cebula 1 duża
masło 1 łyżka łyżka
śmietanka 22% 100 ml
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w śmietance

Boczniaki płuczemy, osuszamy i kroimy.Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy aż zwiędnie.dodajemy grzyby i smażymy ok. 10 min. Wlewamy śmietanę i smażymy do chwili aż śmietana się zredukuje, zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

antek226 12.01.2020 21:53
Innych Pani krytykuje, a sama ma tragiczne zdjęcia i potrawy
antek226 12.01.2020 21:45
Chyba powinna Pani popracować nad tymi boczniakami, a także nad fotografowaniem potraw.
danielek 08.10.2018 09:17
Normalnie sprawdzę bo boczniaki to znam w zupie tylko i w sałatce.Pozdrawiam :)
antek226 23.11.2017 22:59
Dlaczego są takie tragiczne zdjęcia?
gusia1000 16.08.2015 18:34
Grzyby w śmietanie, super sprawa. Dobrze, ze sezon grzybowy nadchodzi wielkimi krokami, więc można będzie przyrządzać je na wiele sposobów-smażyć, robić zupę, czy dawać do słoików.
Henryka2 11.08.2015 19:45
Polecam do wypróbowania tę wersję. Są pyszne! pozdrawiam.
jasiek 11.08.2015 08:57
jadłem tylko smażone
Anna169Hosz 11.08.2015 07:06
Pyszne jedzonko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak