Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
jajko 2 sztuki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w panierce

Grzyby szybko myjemy, trzeba uważać ponieważ są bardzo delikatne i nasiąkają woda . Solimy i pieprzymy z obu stron. Grzyby panierujemy w jajku i bułce tartej z obu stron i smażymy. Zawierają bardzo dużo białka, więc ja podałam je zamian mięska na wegetariański obiadek :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak