Boczniaki w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    500 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100 g
  • jajka

    2 sztuki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby szybko myjemy, trzeba uważać ponieważ są bardzo delikatne i nasiąkają woda . Solimy i pieprzymy z obu stron. Grzyby panierujemy w jajku i bułce tartej z obu stron i smażymy. Zawierają bardzo dużo białka, więc ja podałam je zamian mięska na wegetariański obiadek :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat