Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 200 g
jajko 1
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
pieprz szczypta
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w panierce

Kroki postępowania

1
Boczniaki umyć i osuszyć.
Krok 1 - Boczniaki w panierce foto
2
Jajko roztrzepać w miseczce, oprószyć przyprawą kucharek i pieprzem. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Boczniaki panierować w jajku i bułce.
Krok 2 - Boczniaki w panierce foto
3
Boczniaki smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Krok 3 - Boczniaki w panierce foto
4
Podawać z surówką.
Krok 4 - Boczniaki w panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 16.01.2014 22:16
mniam mniam
kriko 16.05.2013 20:22
lubie takie jedzonko
Krzysztof15 16.05.2013 20:17
pyszne grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak