Boczniaki w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    200 g
  • jajko

    1
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    szczypta
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Boczniaki w panierce foto
Boczniaki umyć i osuszyć.
Krok 2 - Boczniaki w panierce foto
Jajko roztrzepać w miseczce, oprószyć przyprawą kucharek i pieprzem. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Boczniaki panierować w jajku i bułce.
Krok 3 - Boczniaki w panierce foto
Boczniaki smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Krok 4 - Boczniaki w panierce foto
Podawać z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Norgiusz 16.01.2014 22:16
mniam mniam
kriko 16.05.2013 20:22
lubie takie jedzonko
Krzysztof15 16.05.2013 20:17
pyszne grzybki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat