Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczniaki 50 dkg
śmietana 12% 1/2 szklanki
jajko
mąka 1/2 szklanki
olej do smażenia 1 szklanka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w cieście

Boczniaki umyć i odłożyć do osączenia na papierowym ręczniku,blaszkami do dołu.W miseczce roztrzepać jajko ze śmietanką,mąką i szczyptą soli.Powycinać resztę trzonków z grzybów,gdyż są bardzo twarde.Kapelusze grzybów maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złocisto.Osączać na papierowym ręczniku i posypywać solą i pieprzem.Podawać potraw na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 25.03.2011 14:27
pewnie smaczne
kasiurek 10.07.2010 09:07
fajny przepis, musze spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak