boczniaki smażone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    10 sztuk
  • kucharek do smaku

  • mąka

    100 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    200 g
  • jajka

    2 sztuki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

boczniaki myjemy

Boczniaki obsypujemy kucharkiem po stronie blaszek.
panierujemy w mące

Moczymy w rozmąconym jajku z dodatkiem kucharka, obtaczamy w bułce.

Smażymy ma rozgrzanym oleju i gotowe!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 13.03.2012 13:07
bardzo dobre
kate.500 27.09.2011 14:50
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat