Boczniaki schaboszczaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    50 dag
  • jajka

    2 szt
  • mąka

    2-3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczniaki dokładnie wymyć, osuszyć odwracając blaszkami do góry.
Jajka roztrzepać z 1 łyżką wody, na talerzykach wsypać bułkę i mąkę osobno, grzyby posolić i popieprzyć , odstawić na 30 minut.
Kolejno maczać w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju po 4-5 minut z każdej strony.
My najbardziej lubimy same, ale smaczne też są z np. z ziemniakami.
Mają smak bardzo zbliżony do kani.
Pychota!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat