Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczniaki sauté z kaszą jaglaną

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 250 gramów
cebula czerwona 1 średnia
masło klarowane 1 łyżka
ocet winny 3 łyżki
kasza jaglana 1/2 szklanki
woda 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
papryczka chili kawałek opcja
ząbek czosnku
zielenina dekoracja

Przepis i sposób przygotowania na: boczniaki sauté z kaszą jaglaną

Zagotować wodę, dodać kaszę i pół łyżeczki soli. Gotować nie mieszając aż wsiąknie cała woda, pod przykryciem schować pod koc żeby doszła. Tak ugotowana kasza będzie sypka. Proporcje wody do kaszy zawsze 2:1.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i grzyby. Posolić. Smażyć kilka minut. Dodać chili (opcja), pokrojony czosnek, ocet winny jabłkowy lub biały i pieprz. Smażyć jeszcze chwilkę.
Grzyby podawać z kaszą. Można ozdobić zieleniną.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 30.10.2014 14:24
jakie pyszne boczniaki z kaszą
Futka 29.10.2014 21:23
Wybornie, zdrowo - przepysznie! )
2milutka 29.10.2014 18:47
wspaniałe danie!
monikalangier 29.10.2014 17:20
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak