Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki panierowane w bułce tartej :)

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 300 gram
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
siemię lniane 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1\3 łyzezki
Czosnek suszony Prymat 1\3 łyzeczki
olej rzepakowy 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki panierowane w bułce tartej :)

Kroki postępowania

1
Boczniaki opłukujemy, osuszamy ręcznikami papierowymi i obsypujemy przyprawami: pieprzem , Kucharskim i czosnkiem granulowanym.
Krok 1 - Boczniaki panierowane w bułce tartej :) foto
2
Przygotowujemy składniki do panierowania: jajko roztrzepujemy z dodatkiem siemienia lnianego , mąkę oraz bułkę tartą. Przystępujemy do panierowania w kolejności mąk, jajko, bułka tarta
Krok 2 - Boczniaki panierowane w bułce tartej :) foto
3
Boczniaki umieszczamy na patelni z olejem i ...
Krok 3 - Boczniaki panierowane w bułce tartej :) foto
4
smażymy , kilkukrotnie obracając grzyby na patelni. Serwujemy jako dodatek do obiadu. Smacznego :)
Krok 4 - Boczniaki panierowane w bułce tartej :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 10.07.2015 18:49
bardzo smaczne sa takie grzyby
adelajda 10.07.2015 16:37
tez takie lubię :)
marcia7 10.07.2015 13:57
muszę takie spróbować
Maridka19 10.07.2015 10:32
Muszą być pyszne .
pestka 10.07.2015 09:08
smaczny obiad
Motorek 10.07.2015 08:13
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak