Boczniaki panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    300 g
  • jajka

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    200 g
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • olej rzepakowy

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Boczniaki panierowane foto
Grzyby myjemy i dokładnie osuszamy papierowymi ręcznikami. Jajka roztrzepujemy z solą, pieprzem i ostrą papryką. Boczniaki przyprawiamy i maczamy w roztrzepanym jajku.
Krok 2 - Boczniaki panierowane foto
Grzyby obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Boczniaki panierowane foto
Obtoczone w panierce grzyby smażymy na niewielkiej ilości oleju po 5 minut z każdej strony.
Krok 4 - Boczniaki panierowane foto
Usmażone boczniaki wykładamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Krok 5 - Boczniaki panierowane foto
Boczniaki w panierce podajemy z puree ziemniaczanym oraz ulubioną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 16.04.2015 12:16
Dobry pomysł
olkaaa 16.04.2015 11:12
bardzo lubię
iskierka.ag 16.04.2015 11:01
Bardzo lubię boczniaki, w takiej panierce na pewno są wyśmienite.
Czyki 16.04.2015 10:50
Bardzo smacznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat