Boczniaki panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    20 dag
  • jajka

    2 szt
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1/2 łyżeczki
  • mąka pszenna

    1/3 szkl
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szkl
  • masło

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Boczniaki panierowane  foto
Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Krok 2 - Boczniaki panierowane  foto
Jajka wbić na talerz, wymieszać z przyprawą kucharek i pieprzem.
Krok 3 - Boczniaki panierowane  foto
Osuszone grzyby oprószyć mąką,
Krok 4 - Boczniaki panierowane  foto
Zanurzać w jajku z przyprawami
Krok 5 - Boczniaki panierowane  foto
Obtaczać w bułce tartej.
Krok 6 - Boczniaki panierowane  foto
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.
Krok 7 - Boczniaki panierowane  foto
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
RenataZ-et
Podawać jako przekąska lub dodatek do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
BernadettaP 17.11.2014 11:12
Zdecydowanie jestem na tak :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat