Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki panierowane

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 20 dag
jajko 2 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 1/3 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
masło 1 łyżka
pieprz do smaku
olej do smażenia

Porada

Podawać jako przekąska lub dodatek do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki panierowane

Kroki postępowania

1
Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Krok 1 - Boczniaki panierowane  foto
2
Jajka wbić na talerz, wymieszać z przyprawą kucharek i pieprzem.
Krok 2 - Boczniaki panierowane  foto
3
Osuszone grzyby oprószyć mąką,
Krok 3 - Boczniaki panierowane  foto
4
Zanurzać w jajku z przyprawami
Krok 4 - Boczniaki panierowane  foto
5
Obtaczać w bułce tartej.
Krok 5 - Boczniaki panierowane  foto
6
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.
Krok 6 - Boczniaki panierowane  foto
7
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 7 - Boczniaki panierowane  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 17.11.2014 11:12
Zdecydowanie jestem na tak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak