Boczniaki jak schabowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    50 dag
  • jajka

    2 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapelusze umyć pod bieżącą wodą. Większe kapelusze przy trzonie zbić młotkiem. Jajka rozbić z vegetą i pieprzem, grzyby obtaczać w jajku i w bułce, smażyć na gorącym tłuszczu na rumiano jak kotlety.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 09.09.2013 11:14
pycha grzybki
Katarzyna59 07.06.2013 10:43
bardzo apetyczne
owca441 03.02.2012 18:45
świetne
dianix 31.10.2011 13:02
kurcze boczniaki jadlam pierwszy raz w tym roku, moj mężczyzna zakupił i hodował, jak jest wysypym to kilka rodzin mozna wykarmic;d
1j1o1l1a1 14.03.2011 17:00
tez robiłam, jak miałam akurat urodzaj boczniaków (same wyrosły) na działce :)
Dorota59 14.03.2011 16:45
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat