Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniak marynowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 szkl
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
pieprz 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ocet 10 % 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniak marynowany

Grzyby myjemy, obgotowujemy 10 minut, odsączamy z wody.
Przygotowujemy zalewę wg podanej proporcji, zagotowujemy.

Do zalewy wkładamy wcześniej obgotowane grzyby.

Zagotowujemy je razem z zalewą i gotujemy jeszcze 5 minut.
Gorącą zalewą z grzybami napełniamy słoiczki.
Zamykamy i pasteryzujemy ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak