Boczek z ziołami zawinięty na patyku

Boczek z ziołami zawinięty na patyku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    6 olastrów
  • wykałaczki

    6
  • sól

  • pieprz

  • ser

    6 kostek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry boczku o grubości ok 0,5cm (może być grubszy) układamy na desce. Każdy plaster obsypuję ziołami i przyprawami. Ja zawsze część plastrów robię łagodnych a resztę pikantnych :) Na każdy plaster kładę kawałeczek sera - jednak nie za dużo, tak aby w pieczeniu nie wypłynął. Plaster "zawijam" w ślimaczka i nadziewam na patyk. Można też zawijać z obu stron do środka i nadziać na patyczek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mariel78

02.10.2012 10:01
świetne

Betka

29.08.2012 23:36
ekstra;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat