Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z ziemniaczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
koperek 2 łyżki
cebula 1
olej do smażenia
sól
pieprz
boczek 18-20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z ziemniaczkami

Obieramy i kroimy w plastry cebulę, czosnek i ziemniaki. Każdy sklądnik dzielimy na 3 porcje. Z folii aluminiowej robimy małą miseczkę, wlewamy do niej 2 łyżeczki oleju i kładziemy 3 plastry boczku, 1/2 porcji ziemniaków, cebuli i czosnku. Posypujemy to solą, pieprzem i koperkiem, kładziemy na to pozostałą część porcji warzyw i 3 plastry boczku, polewamy olejem i znów szczelnie owijamy folią. Robimy jeszcze dwie takie paczuszki. Pieczemy paczuszki na grillu przez ok. 30 min, aż ziemniaki zmiękną. W czasie grillowania paczuszki obracamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak