Boczek z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe składniki

  • boczek surowy

    1/2 kg płat
  • sól i pieprz

    do smaku

Bejca

  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • wegeta

    1/2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    szczypta
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Boczek z piekarnika foto
Składniki bejcy połączyć ze sobą.
Krok 2 - Boczek z piekarnika foto
Płat boczku osolić i posypać pieprzem z obu stron. Natrzeć bejcą.
Krok 3 - Boczek z piekarnika foto
Boczek zwinąć i włożyć do lodówki na 2h.
Krok 4 - Boczek z piekarnika foto
Zrolowany boczek owinąć sznurkiem, włożyć do aluminiowej foremki wraz z bejcą i piec 1h w temp 180 st C, kolejno temperaturę podwyższyć do 200 st C i piec 1/2h. Zimny boczek schłodzić w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 28.05.2016 13:32
bardzo dobry
ben-ka 15.04.2016 08:58
Pieczony jest super !
Franciszek 15.04.2016 00:35
dobry boczek
Lis 14.04.2016 21:50
Smakowity:)
Wiktoria29 14.04.2016 21:39
uwielbiam taki
Beatris 14.04.2016 19:27
Lubię taki boczuś, na kanapce smakuje wyśmienicie:)
Anna169Hosz 14.04.2016 19:01
Wygląda smakowicie.
adelajda 14.04.2016 18:34
Ulubiony mojego męża :)
mirosława4 14.04.2016 18:28
domowy najlepszy
dodi 14.04.2016 15:06
ale ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat