Boczek z nadzieniem na patyku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    8 plastrów
  • ogórek kiszony

    3 sztuki
  • rzodkiewka

    4
  • musztarda

    1 łyżka
  • cebula

    0,5 sztuki
  • wykałaczki

    8
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewam do 180C. Boczek kroimy na dość grube plastry ok 0,5cm. Ogórki kroję wzdłuż na plastry - w zależności od wielkości ogórka, chodzi o to że plaster musi dać się zwinąć łatwo razem z boczkiem więc nie może być zbyt gruby. Rzodkiewkę kroję w plastry. Cebulę obieram i kroję w pół talarki. Każdy plaster boczku smaruję lekko musztardą. Następnie kładę po plasterku ogórka, dwa plasterki rzodkiewki oraz pół talarka cebuli. Całość zawijam i spinam solidnie wykałaczką (ja nawet używam dwóch aby się trzymało) Piekę w piekarniku około 15-20 minut aż boczek się zarumieni i będzie chrupiący :) na folii do pieczenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 25.04.2013 06:34
extra pomysl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat