Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z nadzieniem na patyku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 8 plastrów
ogórek kiszony 3 sztuki
rzodkiewka 4
musztarda 1 łyżka
cebula 0,5 sztuki
wykałaczki 8

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z nadzieniem na patyku

Piekarnik nagrzewam do 180C. Boczek kroimy na dość grube plastry ok 0,5cm. Ogórki kroję wzdłuż na plastry - w zależności od wielkości ogórka, chodzi o to że plaster musi dać się zwinąć łatwo razem z boczkiem więc nie może być zbyt gruby. Rzodkiewkę kroję w plastry. Cebulę obieram i kroję w pół talarki. Każdy plaster boczku smaruję lekko musztardą. Następnie kładę po plasterku ogórka, dwa plasterki rzodkiewki oraz pół talarka cebuli. Całość zawijam i spinam solidnie wykałaczką (ja nawet używam dwóch aby się trzymało) Piekę w piekarniku około 15-20 minut aż boczek się zarumieni i będzie chrupiący :) na folii do pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 25.04.2013 06:34
extra pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak