Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z jajkiem sadzanym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek ok 1/2 kg
cebula 2-3 szt
bulion 1/2-1 szkl
jajko 3-4 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z jajkiem sadzanym

Boczek kroimy, oprószamy solą, pieprzem i podsmażamy na patelni. Chwilę smażymy i dodajemy pokrojoną cebulę. Razem przesmażamy i podlewamy odrobiną bulionu.
Gdy mięso jest miękkie rozkładamy na całą patelnię i dodajemy ostrożnie wybite jajka tak by się nie rozlały. Przykrywamy patelnię i smażymy na mniejszym ogniu aż jajka się zetną.
Zsuwamy jajka z patelni razem z mięsem by jak najmniej się rozpadły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 29.03.2018 16:54
dziękuję Bożenko:)
katarzynka455 29.03.2018 16:53
Ja też :))dziękuję .
Bożena Matuszczyk 29.03.2018 12:14
Pysznie i kusząco;)
jejkuchnia 29.03.2018 06:12
Uwielbiam jedno i drugie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak