Boczek z jajkiem sadzanym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    ok 1/2 kg
  • cebula

    2-3 szt
  • bulion

    1/2-1 szkl
  • jajko

    3-4 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy, oprószamy solą, pieprzem i podsmażamy na patelni. Chwilę smażymy i dodajemy pokrojoną cebulę. Razem przesmażamy i podlewamy odrobiną bulionu.
Gdy mięso jest miękkie rozkładamy na całą patelnię i dodajemy ostrożnie wybite jajka tak by się nie rozlały. Przykrywamy patelnię i smażymy na mniejszym ogniu aż jajka się zetną.
Zsuwamy jajka z patelni razem z mięsem by jak najmniej się rozpadły.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 29.03.2018 16:54
dziękuję Bożenko:)
katarzynka455 29.03.2018 16:53
Ja też :))dziękuję .
Bożena Matuszczyk 29.03.2018 12:14
Pysznie i kusząco;)
jejkuchnia 29.03.2018 06:12
Uwielbiam jedno i drugie. <3

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat