Boczek z grilla w marynacie musztardowej

Boczek z grilla w marynacie musztardowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól czosnkowa

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • musztarda sarepska lub delikatesowa

    do smaku
  • musztarda francuska

    do smaku
  • olej

    odrobina
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze części(najlepiej na grubsze kawałki). Z musztardy, oleju i przypraw sporządzić marynatę. Każdy kawałek mięsa posmarować marynatą i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia przygotować boczek na rogrzanym grillu. Smażyć, aż będzie przyrumieniony. Można podawać z ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat