Boczek z grilla w marynacie musztardowej

Boczek z grilla w marynacie musztardowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Musztarda sarepska Prymat

    do smaku
  • Musztarda francuska Prymat

    do smaku
  • olej

    odrobina
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Boczek z grilla w marynacie musztardowej

Boczek umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze części(najlepiej na grubsze kawałki). Z musztardy, oleju i przypraw sporządzić marynatę. Każdy kawałek mięsa posmarować marynatą i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia przygotować boczek na rogrzanym grillu. Smażyć, aż będzie przyrumieniony. Można podawać z ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat