Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z grilla na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzka
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 op
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z grilla na ostro

Boczek należy pokroić w plastry, ale nie za cienkie. Zasypujemy go solą zmiękczającą i marynujemy około pół godziny. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy. Smarujemy nią boczek i marynujemy go godzinę w lodówce. Tak przygotowany grillujemy z każdej strony aż będzie miękki. Marynata pasuje również do karkówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak