Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek surowy 900 g
ząbek czosnku 1 szt
olej słonecznikowy 2 lyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
ketchup pikantny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z grilla

Boczek umyć i osuszyć na ręczniku papierowym .Można podzielić na płaty ,czy plastry mniejsze . Przygotować marynatę ze składników podanych .
Olej rozmieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,przyprawami i ziołami oraz ketchupem pikantnym .Obtoczyć w marynacie płaty boczku lub plastry i włożyć na noc do lodówki .Wyjąć i włożyć na tackę i grillować do miękkości na chrupiąco odwracając co jakiś czas .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 25.06.2017 13:55
smakowite :)
Janina 24.06.2017 22:15
Pyszności;))
Bożena Matuszczyk 24.06.2017 18:28
Smaczny i kuszący boczuś.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak