Boczek z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    900 g
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • olej słonecznikowy

    2 lyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyzeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek umyć i osuszyć na ręczniku papierowym .Można podzielić na płaty ,czy plastry mniejsze . Przygotować marynatę ze składników podanych .
Olej rozmieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,przyprawami i ziołami oraz ketchupem pikantnym .Obtoczyć w marynacie płaty boczku lub plastry i włożyć na noc do lodówki .Wyjąć i włożyć na tackę i grillować do miękkości na chrupiąco odwracając co jakiś czas .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 25.06.2017 13:55
smakowite :)
Janina 24.06.2017 22:15
Pyszności;))
Bożena Matuszczyk 24.06.2017 18:28
Smaczny i kuszący boczuś.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat