Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
boczek surowy
900 g -
ząbek czosnku
1 szt -
olej słonecznikowy
2 lyżki -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyzeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka -
ketchup pikantny
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Boczek z grilla
Olej rozmieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,przyprawami i ziołami oraz ketchupem pikantnym .Obtoczyć w marynacie płaty boczku lub plastry i włożyć na noc do lodówki .Wyjąć i włożyć na tackę i grillować do miękkości na chrupiąco odwracając co jakiś czas .
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się